torsdag 24 september 2009

Bilrutor.


Nu är det höst, på riktigt! 

Det märks inte bara på att träd börjat byta om till sin färgglada festskrud (vilket för övrigt är det absolut vackraste och mest upplyftande med hösten) utan också i vardagliga ting. 

Då temperaturen nu börjat droppa neråt är det dags att sätta igång elementen igen. Att ha balkongdörren på glänt har blivit för uppfriskande och tofflor har fått en allt större betydelse. 

Ikväll skrapade jag is från bilrutorna för första gången den här "säsongen". Det var ganska underhållande! På med värmen, maxa fläktarna, leta fram isskrapan, glida hemöver med ett leende på läpparna. Fingrarna smått frusna, men ändå med en förnöjsamhet i hjärtat. 

Nu kommer en ny tid och jag får vara med och tända värmeljus, dricka het choklad och bada fotbad med koftan runt axlarna. Krypa tätt intill Robert då det vankas filmkväll. Läsa böcker invirad i en filt i skenet från sänglampan. Allt som förvisso går att göra året runt, men som får en härligare känsla i mörkret och kylan!

Allt detta blev jag påmind om av en tunn hinna is. Välkommen kalla vackra höst! 



(Tänker lämna tillbaka bilen till mor och far imorgon, för nästa gång är det nog inte lika roligt att skrapa rutor) c",)

En varm kram till er alla!
/Anna

1 kommentar:

  1. Helt underbart att få läsa din blogg,väntar med spänning tills nästa gång:-)
    Kram kicki

    SvaraRadera